Skikkelig Blåtirsdag..

Det ble en skikkelig blåtirsdag etter at Eidsvold Turn stakk avgårde med alle poengene i seriepremieren.

Som vanlig er dette et referat der meningen får stå for forfatters regning, og ikke er klubbens uttalelse. Kan også legges til at referatet på ingen måte er nøytralt.

Etter en lang sesongoppkjøring kilte det nok i magen til flere når de møtte opp på stadion til kamp en mandagsæfta i slutten av påsken. At hele fotballNorge skal ha premiere, når halve Norge står i bilkø er en rar ting, men sånn er det og det var faktisk mange på de ulike stadioner rundt omkring i landet. Også hos oss på Elverum var det i overkant av 250 mennesker som hadde tatt turen i sur april-trekk på en fridag.

Laget har i løpet av vinteren blitt forsterket siden i fjor og det er bedre dekning på alle plasser. I tillegg har det blitt trent godt, filosofi og spillestil er prentet inn. For egen del, rett og slett superoptimist. Det skal også sies at det var ingen på klubbhuset som forventet en seier mot Eidsvold Turn, selv om håpet var veldig sterkt og at vi skulle gi de en fair kamp. Eidsvold rykket ned fra Postnord i fjor og er sammen med oss og Hønefoss tippet i toppen av tabellen. Og slik sett greit å få måle krefter med en annen seriefavoritt så tidlig.

Kampen starter i det sporet Elverumssupporterne ønsker der vi tar tak og tar for oss og vi er klart best gjennom store deler av førsteomgangen. Vi scorer også et fint mål etter ca 15 minutter der Javier vinner ballen høyt i banen, spiller fri Nelshino som finner Solum foran mål. Flere fine prestasjoner. Vi skaper en del sjanser, uten at vi er kjempefarlige. Det stopper seg opp i avslutning eller rett før vi får avsluttet.

Vi leder fortjent 1-0 til pause, og det er en gryende optimisme på tribunen før vi sparker i gang 2. omgang.

Helt hva som skjer i 2. omgang er vanskelig for undertegnede å gi et godt svar på, men de som kan analyse og som var på banen har sikkert en grunn som er vanskelig for oss andre å forstå. Men Eidsvold blir uansett tildelt et straffepark på stillingen 1-0. Med lite objektive øyne klarer jeg ikke å se at Eidsvoldspilleren blir felt, og om han blir det så er det mest trolig utenfor. Se selv i highlightklippet. Etter samtale med flere på stadion som har vært plassert rundt er oppfatningen delt, noen synes det ser ut som straffe, andre ikke. Så det går an å forstå at dommeren blir lurt, men vil tro at AD her som står 9-10 meter unna har fått si sitt ord i saken og at det er et korrekt dømt straffespark.

Eidsvold scorer på straffen og det står 1-1. Herfra og ut omgangen er det Eidsvold som er best i det meste. Vi kommer oss til noen sjanser, blant annet har Nelsinho en solid heading som Eidsvoldkeeperen redder med en feberinnsats. Jeg legger ikke skylden på dommertrioen for at det ble som det ble, men de blåser i stykker kampen og det føles ut som om det ofte går Eidsvold sin veg i situasjoner der det på tribunen ser ut som om vi skulle hatt frispark.
Og det skjer noe etter straffemålet, som kanskje ikke skulle ha vært straffe.

Eidsvold presser uansett på og vi gjør feil og de scorer 2 og 3 ganger til før kampen er over og det står 1-4 på måltavla. Om det er en 1-4 kamp går det an å være uenig i, men det var en slik dag der alle andreballer detter ned i beina på en Eidsvoldspiller og forsøkene vi har enten er litt for lange eller for korte.

Det er en lang sesong, og vi er endelig i gang! Det var over 250 mennesker som tok turen til stadion, og de fikk se gode prestasjoner fra begge lag. Og håper at det kommer enda fler til stadion den 22. april da vi tar i mot Førde.

I dag har vi en blåmandag på en tirsdag. I morgen kan vi supportere være superoptimister igjen! Mulighet for poeng igjen allerede på lørdag borte mot Spjelkavik! - Henning