Nelsinho-hattrick da gutta sprudlet

Nelsinho scoret sitt første hattrick i Elverum da A-lagsgutta slo Bodø/Glimt 5-1 og gjenerobret andreplassen på tabellen.

Tekst: Knut Befring

Trenerne hadde tydeligvis dratt proppen ut av energitanken på den siste pep-talken før kampstart. For det var et hjemmelag fulle av innsats, aggressivitet og spilleglede som føk ut av startblokkene på stadion søndag.

Da avstandene i presspillet også var prima fikk det unge andrelaget til eliteseriens suverene serieleder store problemer.

Nydelig presspill

Bodø/Glimt 2 skal naturligvis spille som A-laget - med frispilling bakfra og pasninger gjennom midtbaneleddet før de angriper via sidene. Problemet til nordlendingene var at de møtte et aggressivt og høyt Elverum-press med god kvalitet som ga oss gunstige brudd høyt i banen mange ganger. Og da vi i små perioder lå lavt i presset var vi flinke til å spille hurtig i lengderetning på overganger.

Som da Nelsinho ordnet 1-0 etter 14 minutter. Bare to minutter senere puttet Nelsinhio sitt andre og etter 37 minutter fullførte han sitt ekte hattrick da han scoret sitt mål nummer 16 for sesongen. Det er fire mål bak hans 20 fra i fjor og seks bak sin pers på 22 for Florø i 2022 før han kom til Elverum.

Bare minuttet etter hattrick-feiringen satte Farzam Dadras inn 4-0 som ble pauseresultatet.

Elverum hadde også flere gode muligheter til å score i løpet av 45 gode minutter. Magnus Solum traff stanga og Vladimirs Karness skjøt blant annet utenfor fra gode posisjoner.

I andre omgang fortsatte våre gutter å skape sjanser. Magnus Solum traff aluminiumen for andre gang, før han endelig traff nettmaskene med en fin stussheading i hjørnet etter frispark og økte til 5-0.

Fem bytter

Tidlig i andre omgang valgte våre trenere å bytte fire inn fire innbyttere. Litt senere et femte bytte. Ikke fordi kvaliteten var dårlig på de som var på banen, men ganske sikkert for å gi så mange som mulig spilletid og dermed tenke utvikling av hele stallen. Det kalles spillerutvikling.

Gutta fortsatte å jobbe hardt og skape sjanser, men mange nye relasjoner ga naturlig nok ikke like god flyt som før pause. Samtidig valgte Bodø/Glimt 2 å forenkle sitt ambisiøse spill for å hindre like mange balltap som før pause.

Likevel skapte vi flere gode muligheter og med litt "kaldere" hoder i avslutningsfasen kunne vi scoret flere mål.

Mot slutten av kampen kom Glimt litt høyere i banen, og fikk i perioder vist at de unge gulkledde gutta hadde fine ferdigheter. De fikk også med seg en redusering.

Noe på gang

Totalt sett en ny oppløftende forestilling av våre gutter, som tok tilbake andreplassen på tabellen etter at Fløya tapte 0-1 mot HamKam lørdag.