Langtur til Spjelkavik på poengfangst.

Det var en real "blåtirsdag" på tirsdag etter serieåpning hjemme mot Eidsvold Turn.
Som vi vi har sagt mange ganger er avdelingen i år såpass tøff og jevn at her vil alle lag avgi poeng. Men det er uansett utrolig vondt å avgi poeng i seriåpning hjemme og ikke minst med 4 mål i sekken.

Derfor har det vært en spennende uke for de som følger herrelaget, på hva som skjer, hvem er med og er vi klare. Svaret var ganske tydelig, at det var en gjeng om hadde lyst til å revansjere tapet i serieåpningen når de gikk utpå matta i Spjelkavik. Men Spjelkavik er et veldig godt fotball-lag og de ville nok også vise at 2-2 på Aker stadion i sin åpning ikke var flaks eller tilfeldig.

Det er veldig synd at så mange av kampene går så langt unna. Det er ikke bare bare å ta en dagstur til Spjelkavik eller Florø for å se en kamp. Hedigvis så har TV2 kjøpt opp rettighetene til å vise kampene sammen med direktesport slik at vi kan sitte trygt i stua her på Østlandet mens gutta kjemper med seg poeng i vest. Vi sender uansett en liten bønn til de ansvarlige om at de fyller opp datapakka si før kampstart neste gang, slik at vi slipper å sitte med mørk skjerm i lengre perioder. Undertegnede sjekket alle mulige feil på hjemmebane, og når hund, katt, unger eller nabo ikke kunne få skylda så lå feilen rett og slett hos direktesport.

Østlendingen som er vår leverandør av direktesport leverer alltid gode sendinger, mens det som ble produsert opp her står til karakter 1 på børsen for å slenge oss på den bølgen.

Vi har snakket med Stian og bedt ham om en kort oppsummering av kampen.

"Spjelkavik kommer til to tidlige sjanser på dødball og kontring. Og der er de gode, etter dette våkner vi til og har stort ballinnehav uten å skape veldig trykk som ender i sjanser. Men mot slutten av omgangen blir Spjelkavik slitne og det åpner seg opp litt mer.

I pausa ønsker vi å flytte opp flere spillere høyere i banen for å skape flere sjanser.

Spjelkavik er det laget som starter best i 2. omgang og skaper noen farligheter. Etter dette får vi et veldig momentum i kampen,  og de siste 20 minuttene skaper vi mange store sjanser uten å score. Vi gjør også 3 bytter og klarer å holde trykket oppe. Tilslutt får vi et fortjent mål og får med oss 3 fortjente poeng hjem etter en vanskelig bortekamp. Kampen er vanskelig pga banen og at motstanderen parkerer bussen på en god måte og det virker som om de går for 1 poeng, noe de nesten klarte.

Veldig fornøyd med at vi skaper så mange sjanser på en bortekamp, samtidig misfornøyd med at motstanderen har 8 målsjanser i kampen. Det har blitt jobbet veldig godt i uken som var og spillerne viser godt samhold både på og utenfor banen og ønsket å revansjere tapet i serieåpningen sammen som et lag. "

Det har blitt jobbet veldig godt i uken som har gått og spillerne viser godt samhold både på og utenfor banen og ønsket å revansjere tapet i serieåpningen sammen som et lag.

— Stian Aasen, Hovedtrener

Annonse:

Man glemmer fort et surt tap når man får servert en sånn kamp som oppfølger. Selv om det nok satt flere med frynsete nerver en god stund på lørdag så er det ingenting som er mer deilig enn å sette den avgjørende scoringen i det 90 minutt da man har presset på. At Solum dro på seg gult kort i feiringa det er lett å forstå for en som skrek seg hes hjemme i stua.

Nå venter revansj på hjemmebane mot Førde førstkommende lørdag kl 15.00 og vi håper flest mulig tar turen for å støtte gutta når de skal ta nye 3 poeng!