Kontringer, sommer og god stemning

Etter et bittert tap i forrige serierunde, var vi klare for revansj når Fyllingsdalen kom på besøk lørdag.

Etter forrige serierunde borte mot HamKam 2 på Briskeby, har vi jobbet godt hele uken med hva som må endres. Det har vært en veldig fin prosess hvor gutta har vist stor ydmykhet og profesjonalitet. Vi ble enige om noen få punkter som skulle gi ekstra energi. Det skal vises glede og engasjement ved gode involveringer. Det skal kommuniseres tydelig i forkant av situasjoner og det skal jobbes steinhardt i press.

Vi tar tak i kampen og styrer banespillet fra første stund. Fyllingsdalen er et lag som liker å ligge høyt med den bakre fireren sin, dette gjør at det blir et stort bakrom som vi skal angripe. I første omgang gjør vi det i litt for liten grad, og de gangene vi gjør det, stemmer ikke timingen mellom pasning og løp. Vi fortsetter å kontrollerer kampen og slipper Fyllingsdalen lite til. Etter 11 minutter får vi kampens første store sjanse når Mikkel Gran Frankmo får avsluttet fra 10 meter, det er bare en god redning fra Fyllingsdalens siste skanse som gjør at det fortsatt er målløst. Etter 17 minutter holder det allikevel på å gå galt når en svak igangsetting fra Martin blir snappet opp på seksten meteren vår. Men en meget svak avslutning gjør at vi slipper med skrekken denne gangen. Resten av omgangen løper uten de helt store mål sjansene.Vi prøver å få koblet på Nelsinho ute på venstre kant, men en meget god høyre back gjør livet surt for vår raske portugiser. Første omgangen ender målløst.

I andre omgang blr Nelsinho flyttet over til andre kanten, noe som snart skal vise seg å være en genistrek. Kun åtte minutter ut i omgangen avklarerer vi en ball fra egen seksten meter. Daniel Dalehaug vinner ballen og sender Nelsinho inn i bakrommet med en flott pasning. Under sterkt press drar han av samme mann to ganger før han enkelt triller ballen inn i nærmeste hjørnet. Dette var mål nummer tre på to kamper, så Nelsinho er virkelig i gang.

Fyllingsdalen må mer fram og dette skaper enda mer bakrom for oss å angripe i. Etter et lite besøk utenfor vår sekstenmeter, avklarerer vi nok en gang. Lounes Foudil får tak i ballen og sender Nelsinho nok en gang inn i bakrommet med en fantastisk pasning. Med to mann på seg, vender han de bort og serverer Youssef Alhajjar på blankt mål. Den lokale unggutten gjør ingen feil og dagens andre mål er et faktum.

Fyllingsdalen begynner å bli tydelig slitne og vi bør vel egentlig ha både en og kanskje to mål til. Men etter 80 spilte minutter får plutselig Fyllingsdalen en enorm mulighet. Jesper Aasen er uheldig med en avklarering og ender med å heade motstander alene igjennom med keeper. Martin Kjeverud Eggen gjør en kjemperedning og vi slipper å spille med hjertet i halsen de siste minuttene. Det skjer ikke mer i kampen og vi vinner komfortabelt 2-0.

Det skal også nevnes at vi spilte med 5 lokale Elverums gutter, samt flere lokale gutter fra Innlandet i dagens kamp. Moro at mange får minutter og får prøvet seg på dette nivået. Neste kamp er mot Hønefoss borte den 20.mai.