Gutta kriger inn 3 poeng, med en mann mindre!

Fotball er alltid alvorlig, selv om det ikke er noe annet enn æren å spille for

Alle påstander, synspunkter og meninger i dette referatet går på en patriotisk referent og er ikke klubbens meninger.

Trygt plassert på en 3. plass så er, så er det ikke mye annet en æren å spille for, for gutta våre.
De har levert en sesong som er på høyde med sesongen i fjor, men i årets oppsett har Hønefoss og Eidsvold turn vært helt suverene, noe som bidrar til at det ser ut som en dårlig sesong.

Stian og laget har satt seg et mål om å vinne det som er igjen av sesongen, og at dette ikke bare er noe de sier men noe de står for det viser de til gagns på lørdag.

Stian gjør noen forandringer i startoppstillingen fra forrige kamp, og Markus Hilsen kommer inn i start elveren. Kampen starter med at spillet bølger litt frem og tilbake, og det er kjapt synlig at dette er en kamp begge lagene har lyst til å vinne. Det er ingen som holder igjen på noe.

Etter ca 20 minutter er det Florø som tar første stikk i 3-poengern da Thomas Hallstensen kommer seg fri inne i 16 og fyrer løst en god avslutning som går i mål. 0-1 og opphentingen må starte.

Og i iveren etter å hente inn igjen målet så koker det litt på stadion. Florø har nok lagt planen om at så lenge de leder eller har mulighet på poeng så skal de være så kyniske de kan. Etter 23 minutter er det duell på midten der Jan Marius blir holdt når han skal frem til ballen. Og når han blir sluppet fri av Florøspilleren så blir han for sein inn i neste takling. Florøspilleren skriker det han orker etter at hans er at det er Jan Marius som har gult kort fra før som har taklet ham, og dommeren kjøper det og gir det andre gule kortet. Det kan sikkert diskuteres om det skal være gult kort til Høiby der, men det er en følgefeil av dårlig håndtverk av dommeren som ikke dømmer på holdingen først.

Men der står vi.. 23 minutter er spilt og vi ligger under 1-0.

Etter målet går Florø inn i en eller annen modus om at alt skal ta lang tid. Absolutt alt.
Dommeren er borte og keeperen til Florø tilsnakk etter ca 28 minutter, men det skjer absolutt ingenting etter dette heller. At han står og tråkker på ballen eller holder i ballen i nærmere 7-8 minutter på 5-metere og utspark er nok ikke langt unna sannheten. Og han får lov av dommeren til å holde på. Dette er med og skaper frustrasjon og bidrar også til irritasjon både på banen, benken og tribunen.

DA har vi nevnt det, og legger den død.

Etter ca 36 minutter får vi frispark på hjørnet av 16 meteren, som blir slått mot en overraskende umarkert Nelsinho som styrer den kontrollert i mål! 1-1! Som også er resultatet til pause.

2. Omgangen fortsetter der første omgang slapp, og spillet bølger frem og tilbake.

Etter 58 minutter setter Hallstensen sitt andre for dagen, og vi må igjen jage utlikningen.
Heldigvis har Markus spist frispark-krutt til frokost og når han stiller seg opp på vel 25 meter så banker han like gjerne den rett i kassa! Nydelig scoring av Markus Hilsen, som forøvrig hadde en veldig godt match!

2-2 og det er spenning i kampen igjen.

Det som er gøy å se er at gutta våre kjemper på og vi produserer flere gode målsjanser, og resultatet av at vi presser på belønner seg i et Sondre blir felt innenfor 16 meteren og dommeren peker på straffemerket. Her er det en uheldig Florøspiller som sklir og tar med seg Sondre i fallet. Men straffe er dømt og Magnus Solum ekspederer det kontant i mål til 3-2! Og vi har snudd kampen!

Vi fortsetter å presse på, og produserer flere store sjanser. Vi er nærmere 4-2 enn Florø er 3-3. Og det ender også 3-2 til oss etter en utrolig lagseier på hjemmebane!

Nå har vi igjen en hjemmekamp som spilles den 22.10 mot Fuvo og bortekamp mot Førde den 29.10, før det er ferie en stund.

Vi takker også Florøsupporterne som hadde tatt den lange vegen til Elverum for å støtte laget sitt med bluss, flagg, bannere og tromme! Veldig gøy!