Full fest når det nesten holdt mot Hønefoss

Det var gjort klart til fest på Elverum stadion søndag formiddag når klubben hadde offisiell åpning av sitt nye kunstgress samtidig som Hønefoss sto på motsatt banehalvdel under "Årets kamp"

Toppen av PostNord- ligaen

Vi visste det ville bli en vanskelig oppgave når Hønefoss kom på besøk til Elverum stadion.
Laget hadde gått ubeseiret gjennom de tjuefire første serierundene med en målforskjell på spinnville 110-15 eller 95 pluss mål om du vil.
Gjestene fra Ringerike har også vært bookmakernes store favoritt helt fra før seriestart og var allerede før møte med oss klare for PostNord-ligaen neste sesong.
Her er de ikke bare ventet og klare seg, men kanskje være et av topplagene også neste år.

Tatt litt på senga

Stian Aasen og gjengen har jobbet med ulike scenarioer gjennom uka å valgte og starte i en 5-3-2 formasjon som tok Hønefoss litt på senga. Vi starter kampen med å ha mye ball og de sliter med å få tak på angrepsmønstrene våre. Vi spiller ut på begge kantene i det ene øyeblikket, men spiller plutselig gjennom i midten i det neste. Det var tydelig at Hønefoss var ukomfortable med dette og det tok litt tid før gjestene fant ut av hvordan de skulle forsvare seg.
Vi er nære på å komme i gjennom flere ganger når Nelsinho truer bakrom, men presisjonen i den aller siste pasningen manglet dessverre litt.
Utover i omgangen tar Hønefoss mer tak i kampen og utfordrer oss spesielt på høyre siden der en meget god Sander Finjord Ringberg skaper store problemer for oss.
Det er også Ringberg som kommer seg ned til dødlinja etter 18 minutter og serverer Norsk Tipping Ligaens toppscorer 2024 Hugo Svensson sitt 34 mål for sesongen når han header inn 0-1 til gjestene fra Ringerike.

Første Elverums mål på nytt gress

Det tar ikke lang tid før det blir fullt fyr i teltet igjen. Kun fire minutter etter at Hønefoss har tatt ledelsen angriper vi ute til høyre. Vladimirs Kamess finner Mikkel Gran Frankmo nede ved dødlinja. Han slår ballen hardt inn mellom keeper og stopper hvor Magnus Solum får en enkel jobb med å utlikne. 1-1 og første mål av en Elverum spiller på nytt gress.
Dessverre skal ikke dette holde inn til pause. Nevnte Ringberg er nok en gang på farten etter 39 minutter. Han klarer å drible av tre forsvarspillere før han slår ballen inn i feltet, der står Sander Aamelfot som avslutter via en uheldig Vladimirs Kamess og det står 1-2. Dette resultatet står seg til pause.

Store sjanser men ingen mål

Andre omgang starter med et lite trykk fra Hønefoss, de kommer til en del muligheter, men klarer ikke å omsette det i mål. De har blant annet et skudd i tverrliggeren og et frisparktrekk som det blir skutt rett utenfor på. Fra det 80 minutt og ut dreier det meste seg om oss. Vi tar sjansen på å legge om til 4-3-3 for å virkelig gå for det. Vi klarer å trykke Hønefoss bakover og skaper også et par enorme sjanser i sluttminuttene. Solum fyrer blant annet av et skudd fra ti meter som jeg tror hele stadion ser i mål. Det vil seg dessverre ikke, og etter 96 minutter blåser dommeren av kampen og hjemme sesongen 2024 er historie.

Flott ramme rundt kampen

Vi vil også få takke de litt over 700 som kom på stadion denne dagen. Dere var med å skape en skikkelig fin ramme rundt kampen. Tenk hvis det kunne vært sånn hver gang. Dere er alle sammen hjertelig velkomne tilbake når opprykkssesongen 2025 er i gang i slutten av Mars.