Fine sifre og mange debutanter mot Raufoss 2

Etter kampen mot Raufoss ba vi Stian om å oppsummere litt hva som skjer i oppladningen til kamp, hvordan ting planlegges osv. Han gikk inn for oppgaven 100% og referatet fra denne kampen kommer fra hovedtreneren selv! 

"Treningsuka inn mot kamp

På bussen hjem fra Sogndal surret refleksjonene. Vi spilte kanskje årets beste kamp. Hva var styrker og svakheter hos egne spillere, trenere, ledd og lag? Forberedelsen til kampen mot Raufoss 2 starter samtidig. Hva er Raufoss sine svakheter? Hvordan skal vi knekke de med våre styrker? 

Videoanalysen fra kampen mot Sogndal 2 viste at vi var veldig gode i angrepsspillet. Før trening torsdag så vi sammen på positive situasjoner, der vi lyktes med dette i kampen. spillerne fikk individuelle tilbakemeldinger etter kampen mot Sogndal. Det var hovedfokus på det som var bra i rollen, og noen tilbakemeldinger om det som kan utvikles.

Så er det treninger. Læringsmålet hele uka var angrepsspill mot 5-3-2. Vi kommer jo til å ha ballen mye mot Raufoss 2. Momentene var å utfordre neste presseledd med ball, og skape overtall på sidene. Videre trussel i bakrom. Vi visste at Raufoss 2 er veldig tette sentralt i banen.

Før trening lørdag viste vi video av hvordan vi skal angripe og forsvare oss for å slå Raufoss 2. Dette trente vi videre på.

Endelig var det kampdag. Vi hadde oppmøte kl. 1615 på Forstmann, og spiste kylling. Vi så ivrige klinkekuleøyer på spillermøtet. Noen unge debutanter hadde litt høye skuldre. På spillermøtet fokuserte vi på angrepsspillet, Til slutt skulle hver spiller si hva en skulle være jævlig god på i kamp. Så kommenterte vi trenere hvordan medspillerne kunne bidra til at spisskompetansen til hver spiller kom frem under kamp. 

Videre dro alle til stadion. Oppmøte 75 min. før kamp. Jan Inge og Trond har sørget for at draktene hang på rett plass. Det var salta kjeks, drikke, frukt og kaffe tilgjengelig i garderoben. Per Inge spilte dart med Lynum og Daniel. Morten masserte spillerne. Jeg hang opp dødballer og snakket med spillerne om kampen. 

Vi gikk ut til oppvarming 40 min før kamp. Alle skal gå samla. Vi er et lag. Morten kjørte oppvarminga. 

Så var vi inne i garderoben igjen.14 min til kamp. Flere av spillerne tok ordet. 6 min før vi gikk ut, samlet vi oss i en sirkel og holdt rundt hverandre. Vi trenere gjorde et forsøk på å skape positiv energi og skape litt adrenalin. Det skjedde på elendig engelsk og middels norsk.(solung). Noen lo, noen strammet seg til. Det er slik det skal være. Hver spiller har sin måte å forberede seg på til kamp.

Etter 1 min: Jerome slo pasning til Lynum bak forsvaret og Nelsinho gjorde mål.

Vi skapte sjanse på sjanse. Plutselig mista vi litt fokus og var ikke så fremoverretta i spillet lenger. Etter 30 min kom Raufoss mer inn i spillet, men de skapte lite målsjanser.

Pausen er alltid slik at vi lar spillerne krangle, skryte og gubbelere sammen før vi trenere kommer inn i garderoben. Pausens budskap var at vi skulle flytte opp Nelsinho og Lynum høyere som kanter og slå de rett i bakrom mellom stoppere og backer hos Raufoss. Resten taktisk gikk individuelt. Mentalt sovnet vi i slutten av 1. omgangen, så vi strammet litt opp på temposkifter, spesielt offensivt. Spillerne deltok positivt og aktivt i pausen.

2. omgangen starter på en god måte. Prestasjonen til Nelsinho på 2-0 målet er sterk. Vi satte inn unge spillere, som er fremtiden vår. Det som varmet mest var at de kom inn med selvtillit og offensivitet. De unge spillerne fortjente skryt for det. Det gjorde også de rutinerte spillerne i laget som veiledet de unge på en god måte. Vi fikk gåsehud. Håper de som så på fikk gåsehud også. 

Kampen ender 3-0. Spillerne ga hverandre en klem. Spillerne tok initiativ til å synge bursdagssang til Hans Jacob Schou, og stolte ledere fulgte på. 

Annonse:

Så gikk vi inn i garderoben, på vei ut av banen var det mange barn og ungdommer som ville snakke med oss. Veldig hyggelig. Det ble videre feiring og full jubel. Så spør vi om noen ville si noe. Kaptein Lynum tok ordet og sa følgende: «Jævle imponert over dåkk som kjem inn. Dokk jobba som f….. og tørr» 

Kl. 23.00 luktes døren til garderoben. Det var mørkt og stille på stadion. I bilen så jeg et smil i speilet. Neste år skal vi kjempe helt der oppe."

Vi takker Stian for et veldig åpent og ærlig referat. For oss som så på kampen var det gledelig med nok en kamp med god innsats, fint spill og fine mål. Og ikke minst at det kommer utpå mange yngre spillere. Kampens høydepunkt for undertegnede er når Sebastian Wasa Hansen ofrer alt i en duell midt på banen som får Raufoss-spilleren til å fly avgårde! Sånn innstilling skal det være! :) 

Bilder er tatt av Isak Engstad Fjeld, bilder som brukes andre steder enn ElverumFotball.no skal krediteres. 

Annonse: