Deilig overtidsscoring sikrer seier mot saftbygdas andrelag!

Endelig en hjemmekamp igjen, og i gråværet på Elverum Stadion var det Sogndal 2 som kom på besøk. Og det var ikke bare Sogndal 2 som kom på besøk, over 200 tilskuere hadde også funnet vegen til stadion i ferien i regnvær for å få med seg kampen.

Sogndal stiller med det de kan, og det er det som er så vanskelig med 2ér lagene, du vet aldri hva du får. Denne gangen fikk vi et meget godt Sogndal 2 lag som stiller med hele 7 spillere fra A-stallen hvor 4 av spillerne er på aldersbestemte landslag.

Når Sogndal sitt første lag har en god tropp, så vil selvfølgelig også Sogndal 2 ha et godt lag.

Vi har bedt Stian om å oppsummere sine tanker om kampen.

«Første 35 minuttene synes jeg vi er gode. Og vi dominerer kampen, og vi burde ha satt 2-0. Da hadde vi kunnet styre kampen enda bedre. Men i stedet så får vi et mål i mot på et ugunstig tidspunkt, og det er klart at dette er med og setter stemningen. Det er med oss inn i pausen og starten av 2. omgang.

2. omgangen er preget av scoringen imot som gjør at Sogndal kommer inn og dominerer i store perioder av omgangen men vi står ganske bra i mot. Blant annet har Martin en meget god dag på jobb. Og i slike kamper der det bølger som denne så er man avhengig av matchvinnere. I dag har vi 3: Det er Martin som har flere meget gode redninger, Nelsinho som scorer det avgjørende målet og alle de andre som ofrer seg og jobber skjorta av seg gjennom kampen.

Prestasjonsmessig er vi ikke fornøyd med 2.omgang, men vi er veldig fornøyde med at vi klarer å tippe det i vår favør etter noen kamper der vi har fått den marginen i mot.

Det er veldig godt å få brukt store deler av stallen. Marius Kirkholt får sin første start for sesongen, det er flere lokale unggutter som kommer inn. Elias får en omgang og Daniel kommer inn for å dra frem noen. Begge to har vært ute med skader og sjukdom deler av sesongen, og godt at de er klare for spill og tar for seg utpå der.

Vi har heller ikke tapt en seriekamp siden 13. mai, vi har spilt 12 seriekamper og bare 2 av de er tapt. Om vi vinner de to siste kampene så har vi like mange poeng som våren i fjor, og da var vi veldig fornøyde. Men i år er vi ikke det, fordi vi har 1 lag i avdelingen som er suverene og vinner sine kamper. Men vi må ha fokus på oss selv, og vår oppgave er å vinne fotballkamper og utvikle spillere.

Vi må se på oss selv og legge vår egen plan, hva andre lag gjør får vi ikke gjort noe med annet enn de 2 gangene vi møter dem i serien.

Nå er det igjen 11 dager før det er en liten sommerferie, og da må vi bare få presse ut det vi har frem til det.

Ønsker også å takke alle som kom å så på kampen i ferien til mange i grått og trist regnvær. Det er kjempegøy!»

Det nærmer seg som Stian sier ferie og der er fint for oss på tribunen å se at gutta ønsker å vinne og gjøre at de kan for å få det til. Første scoringen er det Magnus Solum som setter etter et gjennomspill av Oliver Sandberg. Det var nok flere på stadion som tenkte at «ikke igjen» når Koroma lager en litt unødvendig straffe mot slutten av 1. omgangen.

Andre omgangen er et nervebonansa for oss supportere som ikke er på banen, og det slippes løs mange følelser når kampen bli avgjort på overtid av Nelson på den offensive delen, mens Martin har flere meget kvalifiserte redninger bakover. Fotball er gøy, men fotball er mest gøy når man vinner!