To på rad med seier mot Ås

Vi har ikke banken full av gode opplevelser, men vi har med oss en sterk 1-0 seier hjemme mot Fredrikstad som ga oss selvtillit til å kunne gå for nok en seier! Det skulle komme godt med da kampen mot Ås ble innholdsrik på både godt og vondt.

Resultat: Ås - Elverum: 0 - 3 (0 - 2)

I forkant av kampen var vi klare over at dette kunne bli en kamp hvor vi har mye ball og må forvalte ballbesittelsen med omhu og kløkt, og ikke stresse oss fremover.

Som spådd starter kampen akkurat på denne måten, ved at vi har mye ball og bruker en del tid på å kunne tre igjennom motstanderen. Vi setter opp noen fine kombinasjoner og pasningsspill, men det vises at vi ikke har fått så mange repetisjoner på det som vi plutselig har i denne kampen. Vi mangler kvalitet, gjennombruddskraft og en god dose finesse. Det knirker og knaker litt av angrepsspillet vårt, og det går som et litt rustent maskineri. Repetisjonene lønner seg, og vi får mer og mer gli utover i omgangen der vi produserer to scoringer. Den første kommer etter 17 minutter av Mille Myrvold som setter fart opp langs venstresiden og slår ballen inn mot et Ås-forsvar som er uheldige og kløner ballen inn i eget mål. Etter 41 minutter får vi en corner der returen havner utenfor 16-meteren, og denne setter Nora Merli-Moen elegant over keeperen og i mål. Nora scorer med det sitt første mål for senior A damer!

Vi går til pause med en 0-2 ledelse og en klar strategi på hvordan vi skal se ut i 2. omgang, spesielt offensivt. Det tegnes og forklares på tavlen med en tro på at vi kan score enda flere mål.

Det er en positiv gjeng som entrer matta i 2. omgang, og vi starter med å produsere både en og to sjanser. Dette ser virkelig lovende ut! Deretter skjer det som setter en stuck i alle som er på stadion, nemlig at vår egen Ida Svangtun pådrar seg en langvarig og stygg kneskade. Den opplevelsen er noe som sitter igjen hos mange av spillerne. Det blir et lengre opphold i kampen, og spillerne virker veldig påvirket av dette. Det tar derfor lang tid før vi klarer å komme tilbake til oss selv igjen, men mot slutten av kampen begynner vi å produsere større sjanser. På en ny dødball etter 94 minutter blir det enda en scoring, men denne gangen på retur fra et frispark som treffer blokka til Ås. Ballen havner i føttene til Nora Merli-Moen som igjen scorer på et langskudd utenfor 16-meteren. Hun noterer seg derfor med både banens beste og to mål fra denne kampen, som vi igjen kan gratulere! Kampen avsluttes like etterpå, og vi kan juble for nok en fin seier!

Laget mot Ås i 4-3-3: Christina Liom, Vibeke Stolp Ekeland, Ida Etholm Svangtun (Marte Tangen fra 54’), Nora Værdal Eriksson, Nora Merli-Moen, Kristine Skybak, Stine Nordvold Lunde (Tonje Kopperud Olsen fra 63’), Anna Vagstad Brunstad (K), Mille Myrvold, Linnea Rustad (Frøya Eggen Blomsterlund fra 63’) og Isabella Sandberg.
Innbyttere: Tonje Kopperud Olsen, Marte Tangen og Frøya Eggen Blomsterlund.

Mandag 7. oktober kl. 20.15 tar vi imot Raufoss til en tøff affære på hjemmebane, men denne gangen på Schjeibanen. Motstanderen har et veldrevende maskineri, men vi har vist bedring de siste kampene og er derfor klare for å gi serielederen kamp til døra. Vi viste en hederlig innsats forrige gang vi møttes, og har ingen planer om å gjøre en dårligere jobb denne gangen. Møt opp for å heie på damene til en god kamp, vi skal gi alt vi kan for laget og klubben vår!