Perfekt avslutning på vårsesongen

Etter en rekordjevn tredjedivisjon har vi blitt kjent som et offensivt og fysisk lag det er vanskelig å hamle opp med, og kampen mot Storhamar på hjemmebane var vårens siste mulighet til å vise hva vi er laget av.

Møtet med Storhamar skulle vise seg å bli en tøff oppgave for våre damer. Den tydelige kampplanen ble basert på suksessoppskriften fra Brumunddal-kampen, men selv om den skulle vise seg å gi samme sluttresultat så er motstanderen tross alt annerledes og dette preget kampbildet.

Første omgang var ingen publikumsvennlig affære, til tross for to mål. Tempoet er ikke særlig høyt, men det er vi som har initiativet i kampen. Etter 20 minutter er Anna våken og tar et kjapt frispark midt på banen. Hun sender en lang ball opp mot Tonje som med en solid prestasjon header ballen via stolperoten og inn. Vi går fullt fortjent opp i ledelsen! Fire minutter senere slipper vi inn et mål på dødball, som også er en god prestasjon av Storhamars Marte Leine. Mer skjer det ikke i omgangen før vi går til pause med et uavgjort resultat.

I pausen blir vi enig om at tempoet må opp og energinivået må heves for å forbedre det meste vi driver med på banen. Vi må varierer mer i bruken av kanter og engasjere oss mer i alle situasjoner.

2. omgang preges av flere bytter for å gi rom for friske bein, og det skal vise seg å gi umiddelbar effekt. Etter 53 minutter gjør vi et trippelbytte der Nora Eriksson, Isabella Sandberg og Linnea Rustad kommer inn og gir ny energi i laget. Allerede etter 59 minutter er Anna igjen nest sist på ballen med en langpasning til Linnea Rustad som på vakkert vis sender ballen i nærmeste kryss og vi går opp til 2-1. Deretter kommer vi til flere farligheter, og etter 80 minutter sender Nora Eriksson av gårde en kanon som leder til en corner. Hjørnesparket ekspederes av samme spiller som finner Isabella Sandberg på en nydelig heading og ballen går i mål utagbart for keeper! Sluttresultatet ender 3-1 og vi kan se tilbake på en bedre omgang med mer spilletid på flere. Vi får også en ny debutant i Andrea Knippa Løvberg som viser at det gror godt i Elverum Fotball.

Laget mot Storhamar i 4-3-3: Charlotte Buaune, Vibeke Stolp Ekeland (Frøya Eggen Blomsterlund fra 69’), Camilla Klepaker Larsen, Cassandra Henriksveen, Kristine Skrutvold Skjæret (Andrea Knippa Løvberg fra 86’), Anna Vagstad Brunstad (K), Alina Øien (Nora Værdal Eriksson fra 53’), Stine Nordvold Lunde (Kristine Skybak fra 81’), Marit Busterud Bjørnstad (Linnea Rustad fra 53’), Selma Berget (Nora Merli Moen fra 86’) og Tonje Kopperud Olsen (Isabella Sandberg fra 53’).
Innbyttere: Nora Værdal Eriksson, Marte Tangen, Linnea Rustad, Kristine Skybak, Isabella Sandberg og Frøya Eggen Blomsterlund, Nora Merli Moen og Andrea Knippa Løvberg.

Etter kampen takket vi også av tre jenter som ikke blir en del av treningshverdagen vår til høsten. Selma Berget og Alina Øien reiser for å tjenestegjøre i forsvaret, og Kristine Skrutvold Skjæret skal begynne på Norges Toppidrettsgymnas i Kongsvinger.

For å oppsummere vårsesongen er fasit 17 poeng av 30 mulige for de nyopprykkede damene. Vi kommer til å ligge som nummer fire eller fem på tabellen før sommerpausen, noe som er mer enn godkjent. Ingen lag har gitt oss en overkjøring i den rekordjevne tredjedivisjonen. Nå venter en velfortjent ferie for et lag som har hatt sesong siden desember, før vi skal bite fra oss igjen. Så får vi se hva slags spennende endringer eller comebacks som følger, det er bare å holde tritt med det som blir en spennende høstsesong for Elverum A-lag Damer!