Motvind gjorde A-lag Damer sterkere

Lørdag 14.oktober var det duket for det som egentlig skulle være siste seriekamp. Akkurat som i fjor møter vi Skreia på bortebane, men denne gangen har vi alt å spille for.

Planen fra start var å gå ut i fyr og flamme, men likevel senke skuldrene og kose oss på banen. Det motsatte skjer, og kort fortalt ebber det ut i en 1. omgang som det er fint lite å skrive om. Vi har bokstavelig talt motvind, og sammen med at Skreia gjør en god jobb ved å være aggressive i presset, ble det vanskelig å roe ned for å spille vårt spill.

2. omgang begynner litt som vi avsluttet før pause, og kanskje var det bra at Skreia etter hvert gikk opp i ledelsen 1-0, for nå våknet vi. Damene tar mer og mer over banespillet, noe som resulterer i mål. Kun få minutter etter Skreias scoring slår Camilla en perlepasning inn i feltet der Ingrid har timet løpet sitt til perfeksjon. På direkten settes ballen kontant nede i høyre hjørne og måltavla viser 1-1. Dette skaper en gnist i laget, og ved å fortsette vårt spill tar det ikke mer enn 10 minutter før vi tar ledelsen 1-2. I forkant av målet blir Nora tatt, men dommeren dømmer godt og gir oss fordel ettersom Anna får tak i ballen og vender spillet med en nydelig crosser til Emma som har forflyttet seg ut på kant. Emma setter fart, kommer seg forbi et par spillere, og gjør alt riktig der hun fra spiss vinkel dundrer ballen i mål.

Etter hvert som Skreia sprekker opp i strukturen, får vi flere gode overganger i midtbaneleddet, og vårt tredje mål kommer etter 80 spilte minutter. Igjen er det Emma som blir spilt fri ute på kant, men denne gangen ser hun etter lagvenninner og slår ballen fint inn igjen i feltet til en våken Ingrid som treffer tverra. Returen havner hos en riktig plassert Mille som beholder roen og setter ballen i mål. Seier 1-3 og 3 meget viktige poeng ble med oss i bussen tilbake til Elverum.

Dette var en skikkelig arbeidsseier, og vi i trenerteamet kan ikke få sagt nok ganger hvor beundringsverdig det er at damene slår tilbake gang på gang selv om det butter litt imot. Laget har en utrolig profesjonalitet som vises ute på banen. Vi er virkelig imponert av denne gjengen.

Allerede førstkommende tirsdag 17. oktober kl. 20.00 venter siste seriekamp hjemme mot tabelltoer Vang. Etter seieren mot Skreia har vi en 3 poengs luke, men den jevne målforskjellen gjør seriefinalen uhyre spennende. Vi gleder oss stort til å vise hva vi er gode for, og håper selvfølgelig at så mange som mulig pakker seg godt inn og tar turen til Elverum Stadion en sen høstkveld!