Knepent tap på hjemmebane

Høstens første hjemmekamp ble spilt mot Kolbotn 2 og damene til Elverum hadde lagt en solid plan på forhånd for å stjele alle poengene. Slik ble det ikke, og den jevnspilte affæren endte med et knepent 1-2 tap.

Hvis en tar sjansestatistikk og ballinnehav i betraktning er det ikke et direkte urettferdig resultat da Kolbotn sine lovende rekrutter hadde et meget imponerende tempo i spillet sitt. Det positive er likevel at våre hardtkjempende damespillere aldri gir seg uten kamp.

Allerede fra første fløyteblås starter det med et pang der spillet bølger fram og tilbake, men Kolbotn setter sin første scoring allerede etter 9 minutter og det står 0-1. Dette skjer ved at de plukker opp en andreball i vår egen 16-meter, noe som selvfølgelig skulle vært unngått ved å feie for egen dør, men av og til så glipper markeringen. Omgangen fortsetter så i det samme sporet med at Kolbotn tar mer og mer styring på kampen, men resultatet står seg til pause.

Pausepraten preges av å innse at hvis vi skal få med oss poeng fra denne kampen krever det forflytning både med og uten ball, og dette må opp flere hakk. Vi blir enig om at det som ble levert i første omgang slettes ikke er godt nok, og nå ønsker vi å ta tak for å vise en bedre figur av oss selv.

Annonse:

I 2. omgang tar vi til oss tilbakemeldingene, og løfter oss slik at vi matcher Kolbotn meget bra. Selv om vi ikke har så mye ball er den defensive strukturen og presset såpass bra at det skapes mer nå enn i den første omgangen. Vi får et comeback med Ingrid Sten Andersen etter ca. 50 minutter, og hun fortsatte der hun slapp med sin solide innsats for laget. Det skaper en glød og energi som gir en god boost! Vi får også to debutanter i Erle Lund Christiansen (15 år) og Solvår Knippa Løvberg (14 år) som begge gjør sakene sine meget bra! Etter 66 minutter får vi en corner der Linnea serverer Ingrid som stiger høyest i feltet og header ballen forbi keeper. Stillingen er nå 1-1 og vi får blod på tann! Laget jager og jager for å sikre seieren, men i stedet er det Kolbotn som spiller seg fint forbi på høyresiden og slår et innlegg som settes i mål. Deretter jager damene en ny utlikning, men kampen ender dessverre med 1-2 tap.

Laget mot Kolbotn 2 i 4-3-3: Christina Liom (Charlotte Buaune fra 45’), Andrea Knippa Løvberg (Solvår Knippa Løvberg fra 58’), Camilla Klepaker Larsen, Cassandra Henriksveen (Erle Lund Christiansen fra 58’), Vibeke Stolp Ekeland, Nora Værdal Eriksson, Kristine Skybak (Mille Myrvold fra 70’), Anna Vagstad Brunstad (K), Linnea Rustad, Frøya Eggen Blomsterlund (Nora Merli-Moen fra 79’) og Tonje Kopperud Olsen (Ingrid Sten Andersen fra 51’).
Innbyttere: Charlotte Buaune, Solvår Knippa Løvberg, Erle Lund Christiansen, Ingrid Sten Andersen, Mille Myrvold og Nora Merli-Moen.

Revansjen er heldigvis ikke langt unna, for allerede i morgen søndag 1. september tar vi nok en tur inn til Oslo. Denne gangen skal vi møte Grorud på bortebane kl. 16.30 og oppdateringer får dere selvfølgelig på både Instagram-, og Facebook-story. Det blir nok en krigekamp, men vi har tro på å kunne ta med 3 poeng hjem til Elverum!

Takk til speaker Per Steinar Krogsæter!
Takk til fotograf Jan Erik Ulvmoen!

Annonse: