Forbannelsen fortsetter

Resultatet mot Ull/Kisa viste seg å bli like grått som den tunge regnværsdagen skulle tilsi. Det ble nok et tap for damene som foreløpig har til gode å finne høstformen.

Som alltid starter forberedelsene til kamp med taktikkmøte der laget blir enig om felles arbeidsoppgaver. For tiden jobber vi mye med den offensive samhandlingen fordi vi rett og slett må score flere mål. Det var også enighet om å løfte oss når det gjelder innsats, mot og å være tøffe i duellspillet.

Så var det disse første ti minuttene da … Etter det som var en ålreit inngang på kampen, makter vi fortsatt ikke å tette igjen bakover fra start. Etter 9 minutter står det 0-1 til bortelaget, og det skal ikke mer til enn at måltavla viser 0-2 etter 22 minutter. Regnværet pisker oss i ansiktet, men det er likt for Ull/Kisa som klarer å gjøre ting riktig der vi gjør feil. Omgangen preges av for dårlig pasningsspill, for få bevegelser og at vi er for svake i duellene.

I 2. omgang ønsker vi å heve oss. Det gjelder ikke bare resultatmessig, men også fordi vi ikke kjenner igjen laget slik det fremstår. Denne innstillingen hjelper og spillet utover den nye omgangen tar seg opp, men dessverre ikke nok. Vi sliter med å finne rytmen i det offensive spillet og er rett og slett ikke dyktige nok i flere av kampens faser. Etter 75 minutter scorer Ull/Kisa nok et mål som gjør at resultatet ender 0-3 til bortelaget som ville mest og kunne dra hjem med en fortjent seier.

Vi føler kampen kan plasseres i kategorien kollektiv svikt og endte opp med å bli en såkalt drittkamp. Det er mye som ikke stemmer underveis i spillet, og vi makter ikke å endre det denne gangen. Kanskje hviler det en forbannelse over laget, men vi må fortsatt huske på at etter regn kommer sol!

Laget mot Ull/Kisa i 4-3-3: Christina Liom, Ida Etholm Svangtun, Nora Værdal Eriksson, Cassandra Henriksveen, Vibeke Stolp Ekeland, Anna Vagstad Brunstad (K), Kristine Skybak (Camilla Klepaker Larsen fra 45’), Linnea Rustad (Stine Nordvold Lunde fra 45’), Mille Myrvold, Frøya Eggen Blomsterlund (Linnea Rustad fra 67’) og Tonje Kopperud Olsen (Isabella Sandberg fra 61’).
Innbyttere: Charlotte Buaune, Camilla Klepaker Larsen, Stine Nordvold Lunde, Isabella Sandberg, Nora Merli-Moen og Andrea Knippa Løvberg.

Til tross for svak resultatmessig fangst, er det slettes ikke helsvart. Er det noe dette laget kan så er det å omstille, brette opp ermene og jobbe for hverandre. Det er enda sju kamper igjen av sesongen og flere gode muligheter til å vise hva vi er gode for! Høstmørket kommer kanskje snikende, men vi spår lysere tider på fotballbanen i en periode der vi skal jobbe med å komme fram i skoa, lære av feilene våre og slippe oss mer løs. Neste mulighet er allerede førstkommende mandag kl. 19.30 på Ottestad Idrettspark mot nettopp naborival Ottestad / HamKam 2, så ta den korte turen på kamp!