Braktap til tross for jevnspilt kamp

Årets første resultatmessige braktap kom mot det vi visste var et godt Skeid-lag. Før kampen var vi derfor tydelig på at prestasjonen vi leverer er det viktigste, og ikke nødvendigvis resultatet.

I forkant av kampen fikk vi beskjed om skader på enkelte nøkkelspillere i troppen. På den ene siden gir dette flere spillere muligheten til å brette opp ermene og vise seg frem, men på den andre siden mister man også stabiliteten i laget. Dette preger starten på kampen ved at den bølger frem og tilbake, der begge lagene presser hverandre. Utover omgangen tar Elverum mer og mer over, og etter 20 minutter leverer vi en god prestasjon med Linnea som drar av en motspiller og sender en pasning på tvers inn til Tonje som enkelt kan bredside ballen i mål. Vi tar ledelsen 0-1, fortsetter å presse og får noen halvsjanser. Plutselig snur kampbildet og i løpet av de siste 10 minuttene gir vi bort to helt unødvendige mål slik at pauseresultatet viser 2-1 til Skeid.

I pausen er det stor enighet om å ikke være redde for å gjøre feil. Vi skal stå støtt i rollene våre og ha tro på det laget klarer. Vi ønsker å være offensive, ville ha ball og skape angrep med våre yngre spillere i frontleddet.

Den andre omgangen starter litt som den første sluttet, med at Skeid styrer det meste og ruller opp angrep etter angrep. Etter 56 minutter slipper vi inn et angrep og måltavla viser 3-1. Her har vi ingenting å tape, og derfor legger vi om formasjonen ved å flytte høyrebacken vår Marte Tangen opp som spiss sammen med Tonje. Med Martes lynfart og kraftig skudd skjer trolig årets øyeblikk i 2024 da hun får ballen servert av Stine, vender opp, og banker ballen bak en sjanseløs keeper! Plutselig er det kamp igjen på stillingen 3-2 etter 75 spilte minutter, og vi er nære på å utlikne til 3-3. Etter en dommeravgjørelse litt imot oss klarer Skeid å kontre inn 4-2 etter 85 minutter. Da går lufta ut av ballongen, og Skeid scorer 5-2 etter 87 minutter før de setter siste scoringen tre minutter på overtid slik at sluttresultatet ender 6-2.

Laginnsatsen er likevel upåklagelig der det jobbes godt på det som også er en større bane. Vi ser at bein blir slitne, men at hodene ønsker å jobbe på hver eneste ball. Det er en viktig egenskap i møte med bedre lag. Skeid var hakket bedre enn oss i dag, og bedre enn de var forrige kamp. Det er veldig typisk studentlag, at de spiller seg i form. Vi gleder oss likevel over at kampene er i gang, og at vi slipper til mange unge spillere som presterer godt i kamp!

Laget mot Skeid i 4-3-3: Charlotte Buaune (Christina Liom fra 45’), Vibeke Stolp Ekeland, Camilla Klepaker Larsen, Cassandra Henriksveen, Marte Tangen, Stine Nordvold Lunde, Linnea Rustad, Kristine Skybak (Nora Værdal Eriksson fra 59’), Mille Myrvold (Andrea Knippa Løvberg fra 68’), Frøya Eggen Blomsterlund (Nora Merli-Moen fra 51’) og Tonje Kopperud Olsen (K).
Innbyttere: Christina Liom, Nora Værdal Eriksson, Nora Merli-Moen og Andrea Knippa Løvberg.

Neste gang vi skal blø for drakta er heldigvis på hjemmebane slik at vi endelig kan få publikum i ryggen igjen! Dere bidrar til at laget løfter seg, og derfor vil vi å se så mange som mulig på Elverum Stadion mandag 26. august kl. 20.15 når Kolbotn 2 kommer på besøk. Det er nok en god motstander, men vi skal selvfølgelig gjøre det vi kan for å revansjere denne runden. Velkommen til kamp!